miercuri, 23 ianuarie 2013

Tarja Turunen

      Daca  stiti Nightwish , cu siguranta ati auzit si de Tarja Turunen ,  fosta solista a trupei , alaturi de care a cantat intre anii 1996 si 2005. Tarja Turunen Soile  Susanna Cabuli s-a nascut pe data de 17 august 1977  in Kitee , Finlanda si este o soprana lirica , compozitoare si pianista finlandeza. Vocea ei se incadreaza in categoria sopranelor lirice , glasul sau fiind caracterizat ca  ''puternic si emotiv'' si este cunoscuta pentru abilitatea sa impresionanta de a interpreta atat muzica clasica cat si metal . 
      In anul 2005 Tarja a parasit trupa din cauza unor neintelegeri si a fost inlocuita de catre Anette Olzon. Dupa plecarea sa din trupa , Tarja si-a inceput singura cariera , avand concerte in Finlanda , Germania, Spania iar in anul 2009 pe data de 22 iunie a sustinut un concert in Bucuresti ,  la Sala Palatului , concert ce facea  parte din truneul european Summer Storm 2009. In timpul colaborarii cu cei de la Nightwish Tarja a concertat de 2 ori in Romania . Ultimul ei concert aici  a fost pe data de 25 ianuarie 2012 . In total a concertat aici de 7 ori ,  cu diferite ocazii fiind si invitata de onoare a festivalului Artmania , sustinut la Sibiu.
     Mie personal imi placea mai mult Nightwish pe cand era Tarja . Imi plac foarte mult melodiile ei si are o voce superba, si pe langa asta mai e si frumoasa :)) . 
   
                                                     Tarja Turunen-Until my last breath 

Tarja Turunen-Falling awake

Tarja Turunen-Die alive 




2 comentarii:

  1. Eu una am început să ascult Nightwish după ce a părăsit trupa - evident, Nightwish-ul vechi. Tarja e foarte frumoasă şi are o voce superbă. Ce-aş da să pot cânta şi eu ca ea...
    Melodia "I walk alone" m-a făcut întotdeauna să mă simt ciudat, ascultând-o.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gizas! Ce dragut ai prezentat-o! Eu o adooor! Pacat ca a plecat din Nightwish...

    RăspundețiȘtergere