luni, 18 iunie 2012

Festivalul de la Woodstock


    Festivalul de la Woodstock a avut loc in 1969 intre 15-19 august. Festivalul de muzica , intitulat  ,,Trei zile de pace  si muzica'' a avut loc  pe terenul unei ferme, in apropiere de New York.
     Festivalul a fost organizat de 4 tineri , nici unul  nu depasea varsta de 26 de ani. Scopul era crearea  unui festival  de muzica si arta, care a  atras  ulterior mii de spectatori , si a ramas  pana astazi unul dintre cele mai faimoase  festivaluri de muzica. Primii artisti care au fost de acord sa participe la festival au fost  cei de la Creedence Clearwater Revival.
     Au urmat 3 zile de pace si muzica, unde cei mai faimosi artisti au cantat la festival . Mii de persoane au venit la acest festival . Prima zi a fost  15 august (vineri ) care a fost dedicata muzicii folk. Cea de a doua  zi , 16 august ( sambata) au cantat artisti precum Santana, Creedence Clearwater Revival , The Who , Janis Joplin.  In ultima zi , 17 august ( duminica) artistii care au cantat  au fost Joe Cocker, Jimi Hendrix, Sha-Na-Na, Blood, Sweat & Tears, Country Joe and the Fish.
     Din pacate mari trupe si artisti au refuzat  participarea la festival: The Beatles, Bob Dylan, Led Zeppelin si The Doors. Pana astazi locul unde s-a tinut festivalul  , in special pajistea si zona scenei,  au ramas conservate. Au fost facute sculpturi  reprezentandu-i pe Jimi Hendrix, Janis Joplin si Jerry Garcia. Multa lume mai viziteaza si in ziua de astazi  campul unde s-a tinut festivalul  care  va ramane unul dintre cele mai faimoase. Mai jos  am adaugat cateva imagini si videoclipuri care sa ne aminteasca de festivalul Woodstock. Enjoy!

                                              Coperta programului  festivalului  Woodstock


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu