joi, 3 ianuarie 2013

Un fleac, m-au ciuruit

      Joi  dimineata ,pe data de 3 ianuarie 2013, la ora 8:20 regizorul Sergiu Nicolaescu  a decedat , la varsta de 82 de ani , in urma unor complicatii cardiace si pulmonare severe.  Acesta a fost un regizor , actor si politician roman dupa 1989.  Filmele care i-au adus faima au fost : ''Dacii'' ( 1966), ''Mihai Viteazul'' (1970) ,  precum si  seria de filme care il aveau ca personaj principal pe Comisarul Moldovan .  In filmele sale acesta apare si ca erou principal ( Nemuritorii, seria Comisarul Moldovan , Carol 1 , Mircea) 
      Andrei Gorzo , criticul de film , scria in revista ''Dilema Veche''  despre  Nicolaescu in rolul lui Carol 1 urmatoarele : '' Regele lui Nicolaescu e doar o altă fantezie de-a lui Nicolaescu despre sine, cum era și prințul lui din Orient Express (care la un moment dat se declara «un model vetust», înțelegînd prin asta că e prea mare pentru spiritele meschine ale generațiilor mai tinere) sau comisarul lui din Supraviețuitorul (care la rîndul lui se prezenta ca un anacronism, înțelegînd prin asta că oameni de calibrul lui nu se mai fac). '' 
      Din pacate incetul cu  incetul pierdem marile valori ale tarii , oameni care si-au folosit genialitatea si pasiunea pentru a face tara mandra si  pentru a ne face pe noi mandri ca suntem romani . In ciuda tuturor stereotipurilor si a etichetelor care ne sunt puse , avem oameni de  valoare care au reusit sa aduca cinste tarii noastre. Astazi , un mare regizor , un om  care a transpus in imagini momente si persoane importante din istoria Romaniei , s-a stins din viata .  Dumnezeu sa-L ierte ! 
      Filme :- Dacii
                   - Ciuleandra
                   - Ultima noapte de dragoste
                   - Cu mainile curate
                   - Mihai Viteazul
                   - Pentru  patrie 
                   -  Pistruiatul 1, 2, 3 
                   - Roscovanul
                   - Seria Comisarul Moldovan 
                   - Carol 1
                   - Mircea 

                                                              Un fleac , m-au ciuruit...





        

4 comentarii:

  1. Mare personalitate!
    Sa cauti pe net declaratiile lui Nicu Covaci referitoare la Sergiu Nicolaescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa se odihneasca-n pace!
    Romania va ramane pe viitor doar cu vedetele care, dupa parerea pitipoancelor, ne fac tara cunoscuta. Ne fac tara cunoscuta ca apar goale la TV, asta da reclama buna pentru tara!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cautat sa vad ce a declarat Nicou Covaci si nu stiu ce sa zic , cred ca a exagerat putin ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da , asa e, suntem invadati de pitipoance si alte exemple rele :l

    RăspundețiȘtergere