luni, 3 decembrie 2012

Happy Birthday Ozzy Osbourne !

  Ozzy Osbourne (  John Michael Osbourne, s-a nascut pe data 3 decembrie in anul 1948 in Birmingham) si este un cunoscut cantaret , fiind unul dintre membrii trupei de heavy metal   Black Sabbath . Astazi, ''The Prince Of Darkness'' implineste 64 de ani.

   Ozzy Osbourne este al patrulea dintre cei sase copii ai familiei , mama sa lucrand pentru o firma constructoare de masini iar tatal sau fiind muncitor. Si-a primit porecla Ozzy , care mai tarziu avea sa devina si nume de  scena al acestuia, in  vremea cand era in scoala generala.  Inca de mic acesta canta la serbarile organizate de scoala dar la 15 ani a abandonat scoala si s-a angajat ca muncitor in constructii sau ca  instalator. Ozyy nu s-a tinut departe de probleme asa ca  a stat sase saptamani in puscarie , fiind acuzat de furt dintr-un magazin de haine . 

    Si-a inceput cariera in anul 1967 in formatia Rare Breed  care mai tarziu a devenit Black Sabbath in anul 1969.  Trupa este considerata cea mai influienta trupa de heavy metal si numarandu-se printre pionerii acestui gen . Unele dintre cele mai bune si mai cunoscute melodii ale trupei sunt : Paranoid, Iron Man , Black Sabbath , War Pigs. Datorita acestui stil Ozzy este numit si '' Prince of Darkness''  sau ''The Godfather Of Heavy Metal''. 
     Celebritatea s-a a crescut  de prin anii 2000 in momentul in care s-au inceput filmarile pentru serialul ''The Osbournes'' care prezinta viata sa de familie , unde desigur apar si sotia sa Sharon dar si cei doi copii ai sai Kelly si Jack . Pe cont propriu a reusit sa ''stranga''  numeroase discuri de platina.  In anul 2011  a avut loc premiera unui documentar despre viata si cariera sa numit '' God Bless Ozzy Osbourne''. 

   Ca multe alte staruri rock , Ozzy nu s-a ferit sa consume droguri . Inca de la 18 ani a inceput sa le consume , fiind chiar dependent de cocaina iar moartea colegului sau de trupa ( fostul chitarist Randy Rhoasds) , l-a impins catre consumul de alcool . Aceste dependente au daunat si vietii de familie, copii sai declarand ca acesta nu a fost  un tata bun pentru ei ,  de cele mai multe ori fiind drogat sau absent in viata copiilor sai . 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu