vineri, 24 august 2012

Nightwish

 
   Recunosc ca pana acum nu ascultam aceasta trupa ,deoarece credeam  ca daca nu este o trupa foarte veche , nu este de calitate. Prima melodie ascultata a fost Deep silent complete, melodie pe care am ascultat-o la ProFm Rock . Mi-a placut cum a sunat si am spus sa mai scult si alte melodii. Melodiile mi-au  placut foarte mult ,fosta  cantareata ,Tarja Turunen are o voce extrem de buna , cand o ascult mi se face pielea de gaina iar  videoclipurile sunt superbe ,extarordinare .
  Nightwish este o formatie de metal simfonic , infiintata in anul 1996 , in Finlanda. Trupa a fost infiintata de catre Tuomas Holopainen ( ideea venindu-i la o iesire cu cortul), chitaristul  Emppu Vuorinen, si vocalista Tarja Turunen. Un an mai tarziu , tobosarul Jukka Nevalainen se alatura formatiei . Adaugarea tobelor si folosirea chitarei electrice in locul celei acustice a schimbat stilul initial al formatiei , ajungand la metal simfonic , gotic metal , iar vocea Tarjei era potrivita pentru acest gen. Primul single care a adus faima si aprecierea publicului din Finlanda a fost The Carpenter, lansat in anul 1997 . Albumele care i-au facut faimosi pe plan international au fost Oceanborn si Wishmaster. Piesa ''Wish I had an angel '' a fost inclusa pe coloana sonora a filmului ''Misterele intunericului'' ( Alone in the dark ).
  In anul 2005 Tarja a parasit trupa din cauza unor neintelegeri si a fost inlocuita de catre Anette Olzon. Dupa plecarea sa din trupa , Tarja si-a inceput singura cariera , avand concerte in Finlanda , Germania, Spania iar in anul 2009 pe data de 22 iunie a sustinut un concert in Bucuresti ,  la Sala Palatului , concert ce facea  parte din truneul european Summer Storm 2009. In timpul colaborarii cu cei de la Nightwish Tarja a concertat de 2 ori in Romania . Ultimul ei concert aici  a fost pe data de 25 ianuarie 2012 . In total a concertat aici de 7 ori ,  cu diferite ocazii fiind si invitata de onoare a festivalului Artmania , sustinut la Sibiu.

                                 Nightwish  impreuna cu Tarja Turunen   


                              Tuomas Holopainen ( Fondatorul trupei)

                                 Nightwish impreuna cu Anette Olzon
                    Nightwish -Over the hills and far away ( Traja Turunen)



 

 Nightwish-Amaranth ( Anette Olzon)

                                                 

  



Un comentariu:

  1. Ador trupa Nightwish.Am descoperit-o in urma cu vreo 2 ani si de atunci o ascult in continuu.Mare pacat ca aplecat Tarja.Mai nou a plecat si Anette.Of of.

    RăspundețiȘtergere