sâmbătă, 30 iunie 2012

Led Zeppelin


   A  fost una dintre cele mai cunoscute trupe de muzica rock, aceasta fiind originara din Marea Britanie. Aceasta a fost formata din Jimmi Page ( chitara)  , John Paul Jones ( chitara bas) , Robert Plant ( voce) , John Bonham (tobe).  Formatia a  adoptat mai multe genuri muzicale acestea  fiind blues rock, heavy metal si folk.
   Initial formatia se numea New Yardbirds dar apoi si-a schimbat numele in Led Zeppelin. Numele  este format din timpul verbului lead, led, led ( a dirija).Ideea  numelui a fost a lui Jimmi Page , pornind de la Lead Zeppelin care inseamna  dirijabil de plumb.In anul 1968 in luna octombrie formatia si-a schimbat numele si au sustinut primul lor concert . Apoi au urmat concerte in Statele Unite , primul concert fiind sustinut in Denver , apoi urmand  altele in partea de vest ( California, San Francisco si Los Angeles), iar mai apoi in UK.
   Primul lor album , Led Zeppelin I a avut un mare succes , iar cel de al doilea album Led Zeppelin II  a fost  cel de la care a pus ,,bazele'' heavy-metal-ului. Prima lor melodie a fost ''Whole Lotta Love ( de pe cel de al doilea album) ,piesa care a ajuns in topul Billboard. Dupa anii 70' trupa a ajuns una dintre cele mai bune si mai cunoscute trupe de rock. Au urmat albumele Led Zeppelin III si IV ( ultimul   albumul  fiind cel mai bine vandut).Albumele care au urmat au fost : Houses of the Holy , Physical graffiti, Presence, ,The song remains the same, In through the out door, si ultimul album inregistrat in anul 1982 ,Coda. In anul 1980 , John Bonham  moare ,  iar ultimul album Coda este inregistrat in memoria sa , ceilalti membri fiind ajutati de  bateristul trupei  The Who.
    Cea mai cunoscuta melodie este Stairway to Heaven . O melodie care a aparut in  coloana sonora a unor filme ( ex. The girl with the dragon tattoo ) dar  si in filmul  School of Rock in care Jack Black canta  o parte din melodie. Una dintre cele mai mari trupe de rock , care a facut istorie. Melodii pe care le puteti asculta : Stairway to heaven , Immigrant song, The song remains the same, Bron-y-aur, Kashmir, Whole Lotta Love. Enjoy!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu